Univerzálna tekutá guma Canada Rubber

Zistite viac o tekutej gume Canada Rubber N500 a prečítajte si zopár praktických rád pri jej použití.

Je univerzálny materiál na báze modifikovaného asfaltu ochraňujúci stavebné, ale aj iné konštrukcie proti vode, oceľové konštrukcie proti korózii či súčasti strojov proti chemickým vplyvom už vyše 30 rokov. Vďaka svojej UV stabilite sú to obzvlášť exponované konštrukcie, striedavo namáhané slnkom a dažďom,  ale tiež napr. základy stavieb či najrozličnejšie stavebné detaily.

Oceníte ho najmä pri členitých detailoch,  kde pri aplikácii výrazne šetrí čas.  Je to ideálny produkt pre izolácie v domácich podmienkach. Vďaka vysokej priľnavosti, tekutej, ale hustej  konzistencii ho môže aplikovať úplne každý bez potreby použitia špeciálneho vybavenia. Jednovrstvová aplikácia podstatne skracuje čas aplikácie a uľahčuje prácu, Canada Rubber je jednozložkový hotový produkt, pripravený hneď na prácu.

Je úspešne použiteľný do izolácie spojov izolačných asfaltových pásov, spojov plechov, okolo strešných okien, okolo dažďových vpustí, svetlíkov,  ventilačných otvorov a parapetov, kúpeľní, je kompatibilný so všetkými bežne vyskytujúcimi sa stavebnými materiálmi. Či už je to betón, tehla, bitúmenové výrobky, kovy, plasty, drevo či dokonca sklo. Je šetrný k životnému prostrediu, neobsahuje agresívne rozpúšťadlá, nezapácha, je riediteľný vodou. Canada Rubber je certifikovaný na pitnú vodu, čiže s týmto produktom je možné izolovať aj vodné nádrže či zásobníky na vodu.

Skvelá priľnavosť

Vynikajúca priľnavosť a elasticita produktu Canada Rubber N500 dovoľuje získať trvalú vrstvu,  ktorá dokonale prilieha ku všetkým bežným druhom stavebných povrchov a pracuje spolu s nimi. Rozťažnosť až 900% a po natiahnutí až 95%ná návratnosť do pôvodného stavu. Materiál sa neodlepuje a nepraská ani po rokoch, pokiaľ  na neho nevplývajú iné statické faktory.

Je odolný voči prepichnutiu. Materiál Canada Rubber N500 prenikne do každej trhlinky a vyplní spoje všetkých materiálov. Canada Rubber N500 je odolný voči UV žiareniu,  vďaka čomu je možné ho použiť aj ako do vonkajších priestorov, tak aj do vnútorných priestorov budov bez rizika poškodenia mrazom alebo slnkom. Tepelné cyklovanie dobre znáša.

foto IG  foto ig1  ig5  FOTO CR2

 

Ako sa Canada Rubber N500 líši od ostatných produktov Canada Rubber? Tu je stručné porovnanie:

Canada Rubber N300 - použitie obzvlášť pre konštrukcie, ktoré budú zakryté (na rozdiel od Canada Rubber N500 nie je UV-stabilný), čiže izolácie spodných stavieb, do kúpeľní pod obklady alebo všeobecne miesta, ktoré nie sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu. Potrebné nanášať vo viacerých vrstvách pre dosiahnutie potrebnej hrúbky izolácie. Ďalší náter je možné naniesť po úplnom zaschnutí predošlého náteru. Balenie 5kg a 10kg.

Canada Rubber N500 - univerzálne použitie na všetky stavebné detaily, materiál je UV-stabilný. Svojou konzistenciou umožní natrieť hydroizolačnú vrstvu ihneď ako finálnu, s dostatočnou hrúbkou (záleží od konkrétneho použitia), čím výrazne šetrí čas aplikácie a potreby natierať viac vrstiev. Balenie 5kg a 10kg.

Canada Rubber T1000 - tekutá tzv. ,,špachtľová,, guma s veľmi hustou konzistenciou (vyššou viskozitou) je určená pre opravy väčších porúch a trhlín viac ako 5mm širokých. Nanáša sa špachtľou, prípadne s vyššou prácnosťou štetcom. Možnosť použitia na veľmi členitých zvislých detailoch, nesteká ako iné materiály. Balenie 5kg.

Pozor: Pri opravách pomocou tekutej gumy Canada Rubber je nutné použiť vystužovaciu textíliu na trhliny, praskliny, rohy a kúty, spoje rôznych materiálov či spoje, kde sa predpokladá zvýšené pnutie. Ak sa tekutá guma aplikuje celoplošne, tak predtým treba takéto kritické miesta vystužiť. V ponuke nájdete vystužovaciu textíliu 10cm alebo vystužovaciu textíliu 15cm.